Hoppa till innehåll

Välkommen till Hököpinge skolas skolvalssida

Läsåret 2023 är Hököpinge skola färdigbyggd, en skola mitt i byn. Skolans utformning kommer ha en tydlig koppling mellan den inre och yttre lärmiljön. Här ges eleverna möjlighet att utveckla sin kreativitet både under lektioner och fritid.

Verksamheten startades upp 2019. Skolan växer med en åldergrupp i taget, 2028-2029 är vi en helt utbyggd F-9 skola med 550 elever. I väntan på att vår nya skola ska stå klar kommer vi att vara i moderna, luftiga paviljonger placerade vid Herrestorps skola.

Varför Hököpinge skola?

Att börja förskoleklassen är ett stort steg i en 6-årings liv. Undervisningen i förskoleklass liknar till stor del arbetssättet och pedagogiken i förskolan. Detta skapar trygghet som ger eleverna möjlighet att känna lust och nyfikenhet att utforska och lära sig nya saker.

Starten i förskoleklass kommer präglas av värdegrundsarbete och vi-känsla. Eleverna möter en strukturerad och varierad undervisning där teoretiska inslag varvars med praktiska och individuella uppgifter med grupparbete. Vi har stort fokus på språkutvecklande arbetssätt med exempelvis olika typer av språklekar och ramsor.

När ni valt Hököpinge skola...

En av våra pedagoger kommer besöka ert barn ute i dess trygga miljö i förskolan, ett möte som ska skapa trygghet och en bra relation.

Ert barn får hälsa på ute på skolan för att bekanta sig med miljön.

Ni vårdnadshavare bjuds in till möte under våren där ni har möjlighet att möta våra pedagoger och ställa frågor.

Ni anmäler ert barn via e-tjänsten Skolval 2022 på Vellinge.se. E-tjänsten är aktiverad från och med den 25 november. Sista dagen för anmälan till förskoleklass är den 15 januari 2022.

Här hittar du mer information om Hököpinge skola Presentation skolval.pdf (PDF-dokument, 18,8 MB)

Vi ser fram emot att möta er och ert barn. Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram.

Senast uppdaterad:
24 november, 2021