Hoppa till innehåll

Årskurs 7

Åk 7, Skapande Skola - workshop och teater med Malmö Stadsteater

Innehåll: Teaterföreställning på teater Augusten i Malmö och därefter en workshop i ert klassrum med en dramapedagog från Malmö Stadsteater. Ni kommer att få ett förberedande digitalt material att jobba med på egen hand innan teaterbesöket.

Föreställningen AI-partiet

Det politiska partiet AI-partiet har öppnat kontor på Augusten. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens! En fantastisk ledare tycker partiet – den förhåller sig opartisk, har en helt faktabaserad hjärna med oändlig kapacitet, och behöver aldrig sova! Men partiet behöver dina elevers hjälp och vill att ni kommer och berättar för AI:t hur ni vill att vår värld ska se ut i framtiden.

Klassen får möta fyra medlemmar av AI-partiet som introducerar sina mål: att överföra era tankar kring moral till en Artificiell Intelligens och på så vis demokratiskt skapa en ledare som i framtiden kan förvalta allas behov och drömmar på rätt sätt. Varje publikdeltagare får vara med och skapa den nya ledaren genom att lösa olika problem och svara på frågor.

Malmö stadsteater.jpg

Upplägg

Spelplats: Augusten, Augustenborgsgatan 10

Teman: Artificiell intelligens, framtid och politik.

Längd föreställning: 90 min

Datum: Mars-april 2023. Specifika datum meddelas skolan.

Publicerad:
10 augusti, 2021