Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg är ett annat ord för familjedaghem. Verksamheten bedrivs i hemmet hos en dagbarnvårdare. Pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola och fritidshem.

Självservice

Vad innebär pedagogisk omsorg?

Pedagogisk omsorg innebär att ditt barn har sin förskole- eller fritidsverksamhet i en dagbarnvårdares hem. Ditt barn får vara i en mindre barngrupp. Verksamheten riktar sig till barn mellan 1 och 12 år.

Alla kommuner erbjuder inte pedagogisk omsorg. Vellinge kommun har valt att göra det för att ge så stor valfrihet som möjligt när det gäller barnomsorg. All pedagogisk omsorg i Vellinge drivs av kommunen, som också ansvarar för verksamheten. Det finns i dagsläget tre dagbarnvårdare i kommunen. Dagbarnvårdarna tillhör Södervångsskolan.

Dagliga aktiviteter

Varje dag träffas de olika dagbarnvårdarna för att barnen ska få möjlighet till social träning med både barn och vuxna.

Dagbarnvårdare arbetar 40 timmar i veckan. Om ordinarie dagbarnvårdare får ett arbetsschema som överstiger 40 timmar kan barnet komma att placeras hos en vikarierande dagbarnvårdare vissa tider.

Ansök

Du kan ansöka om plats i Vellinges kommunala förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem via e-tjänsten Sök plats i barnomsorg.

Avgifter och regler

Samma regler gäller för både förskola och pedagogisk omsorg.

Läs mer om avgifter för barnomsorg

Rätt till pedagogisk omsorg

Samma regler gäller för både förskola och pedagogisk omsorg.

Läs mer om rätten till barnomsorg

Publicerad:
13 september, 2018
Senast uppdaterad:
17 maj, 2019