Hoppa till innehåll

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg är ett annat ord för familjedaghem. Skillnaden mellan förskola och pedagogisk omsorg är att verksamheten bedrivs i hemmet hos en dagbarnvårdare. Barn från 1–12 år får placeras i familjedaghem.

Självservice

Välj omsorgstyp

Syftet med pedagogisk omsorg är att öka alternativen för barnomsorg i Vellinge kommun.

Ni som föräldrar väljer själv om ni vill placera ert barn i förskola, på fritidshem eller i pedagogisk omsorg. All pedagogisk omsorg i Vellinge kommun drivs av kommunen.

Kommunen godkänner pedagogisk omsorg

För att driva pedagogisk omsorg ska dagbarnvårdare och dess hem bli godkänt av kommunen. Vellinge kommun är ytterst ansvarig för verksamheten.

Kommunen är bara skyldig att godkänna pedagogisk omsorg som drivs på ett liknande sätt som existerande förskolor och fritidshem i kommunen. Omsorg på helger och nätter erbjuds inte av kommunens förskolor och fritidshem, detta innebär att pedagogisk omsorg inte heller kommer godkännas till detta.

Daglig aktivitet

Varje dag träffas de olika dagbarnvårdarna för att barnen ska få tillfälle för social träning med både barn och vuxna. Tillfällen ges också för en planerad verksamhet med en rad olika aktiviteter.

Dagbarnvårdare arbetar 40 timmar i veckan. Om ordinarie dagbarnvårdare får ett arbetsschema som överstiger 40 timmar kommer barnet placeras hos sin vikarierande dagbarnvårdare.

Ansök

Ni kan ansöka om plats i Vellinges kommunala förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem via e-tjänsten.

Har ni övriga frågor om pedagogisk omsorg är ni välkomna att kontakta Södervångsskolan som ansvarar för verksamheten i kommunen.

Avgifter och regler

Vi tillämpar samma avgifter och regler som på de kommunala förskolorna. Gå till avgifter och regler under förskola för ytterligare information.

Avgifter och regler

Rätt till pedagogisk omsorg

Vi tillämpar samma regler för pedagogisk omsorg som för övriga förskolor i kommunen. Gå till rätt till förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshem under förskola för ytterligare information.

Rätt till förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshem

Publicerad:
13 september, 2018