Hoppa till innehåll

Årets företagare

För att stärka attraktiviteten i att starta och driva företag i Vellinge kommun har kommunstyrelsen inrättat priset "Årets företagare" värt 10.000 kronor.

Nominera årets företagare i Vellinge kommun 2019

Det som Vellinge kommun i detta fall premierar är någon som driver ett företag med stark utveckling där man kan uppvisa innovativa lösningar, uthållighet och ett socialt ansvarstagande. Priset delas ut för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap utvecklar sina verksamheter på ett hållbart och lönsamt sätt.

Priset delas ut under den årliga Stjärnkväll som i år äger rum den 24 april.

-Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra näringslivet och företagare i Vellinge kommun. Med priset vill vi visa att näringslivet och företagen har en viktig del i kommunens utveckling. Priset ska synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer" säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Välkommen att nominera en företagare som du tycker bör få utmärkelsen. Du som nominerar ska bo och/eller verka i Vellinge kommun och den du nominerar ska driva sitt företag i Vellinge kommun.

Vi vill ha in din nominering senast den 1 mars, via länken under kriterierna.

Följande kriterier kommer att följas i processen att välja "Årets företagare"

Äga & Driva
Inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att denne är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas. Företagaren ska vara boende och verksam i kommunen.

Ledare & Förebild
Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation
Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt
Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Miljömedvetenhet
Företaget ska visa prov på ett hållbarhetsfokus och en strävan att långsiktigt har detta fokus

Publicerad:
22 november, 2018