Hoppa till innehåll

Information för företagare med anledning av coronaviruset

Oron för för coronaviruset slår hårt mot näringslivet och en rad åtgärder vidtas på olika nivåer för att mildra de negativa ekonomiska konsekvenserna. Dessutom gäller nya regler för verksamheter vid servering av mat och dryck.

Om du som företagare i Vellinge kommun har frågor, behöver rådgivning eller har tankar kring hur näringslivet och kommunen kan samverka, kontakta gärna Näringslivs- & turismchef Annica Carlstedt på naringsliv@vellinge.se eller 040-635 42 24.

Lokal nivå: Vellinge kommun har tagit fram ett åtgärdspaket som syftar till att stärka företagens likviditet och att frigöra tid för företagen.

Åtgärdpaketet i sin helhet kan du läsa under nyheter.

Nya regler för servering av mat: Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksam­heter som serverar mat och dryck.

Läs mer om de nya reglerna på Krisinformation.se

Regional nivå: Även Region Skånes avdelning för regional utveckling arbetar intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser för att underlätta för företag i nuvarande situation. Ett exempel är den nya Företagsakuten dit du som företagare kan vända dig för att få svar på frågor om hur du t.ex. ska gå tillväga för att få krediter och anstånd med att betala skatt, eller vad som gäller kring korttidspermittering, varsel m.m. Företagsakuten har öppet vardagar kl. 9-12 och 13-16 och nås på 040-675 34 80.

Läs mer om regionala insatser.

Statlig nivå: Exempel på åtgärder som vidtas på statlig nivå inkluderar skattelättnader, karensavdrag, sjuklöneregler m.m.

Läs mer om beslutade statliga åtgärder.

Vi vill särskilt tipsa om sajten Verksamt.se som samlar information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Här hittar du den samlade informationen från myndigheter

För dig som hanterar livsmedel vill vi tipsa om att Livsmedelsverket har samlat råd kring coronaviruset. Här hittar du också mer information om grundläggande livsmedelshygien.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida

Läs också Folkhälsomyndighetens information till restauranger och krogar med anledning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens hemsida

Relaterade nyheter

23 februari, 2021

Vellinge kommuns högstadie- och gymnasieskolor övergår till distansundervisning med start vecka 9

Med anledning av nya rekommendationer från Smittskydd Skåne kommer Vellinge kommuns högstadieskolor och Sundsgymnasiet att helt övergå till distansundervisningen från och med den 1 mars.
1 december, 2020

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i hemmet har covid-19

Folkhälsomyndigheten ändrar nu sina rekommendationer för barn i för- och grundskola. Precis som ungdomar i gymnasiet rekommenderas nu alla barn att stanna hemma om någon i hemmet har covid-19.
26 november, 2020

Julhandla lokalt på ett säkert sätt

Det blir en annorlunda julhandel i år. För att minska smittspridningen så uppmanas vi att handla säkert, undvika trängsel och hålla avstånd. Att helt enkelt handla på andra sätt än vad vi är vana vid. Det kan du göra och samtidigt stötta våra lokala företagare.
Bild på 25 bassängen på Vanningen
23 november, 2020

Badhusen stänger för allmänheten från och med 24 november

På grund av den ökade spridningen av covid-19 och förlängningen av de skärpta allmänna råden i Skåne så stänger Vanningen och badhuset i Västra Ingelstad nu för allmänheten. Beslutet gäller till och med den 10 januari.
19 november, 2020

Trygghetsvandringen 24 november inställd

Den planerade trygghetsvandringen den 24 november skjuts upp med anledning av folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner. Vi ställer inte in- vi ställer om- välkommen på en digital trygghetsvandring!
20 oktober, 2020

Fortsätt hålla avstånd

Här har du möjlighet att ladda ner och själv skriva ut våra affischer med budskapet Tack för att du håller avstånd.
Bilden visar en äldre person som går med rullator i en korridor på ett omsorgsboende.
25 september, 2020

Besöksförbud på vård-och omsorgsboende upphör

Regeringen meddelade den 15 september att besöksförbuden på vård- och omsorgsboenden upphör efter den 30 september. Det betyder att det tidigare besöksförbudet som trädde i kraft den 1 april 2020 inte längre gäller.
17 augusti, 2020

Sundsgymnasiet öppnar för undervisning på plats

Höstterminen på Sundsgymnasiet började förra veckan och alla elever och studerande kommer att undervisas på plats. Det är fortsatt mycket viktigt att alla, såväl elever som personal, stannar hemma vid minsta symptom.
30 april, 2020

Biblioteken erbjuder utökad service till och med 31 juli

Längtar du efter att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Är du 70 år eller över, eller tillhör någon riskgrupp för covid-19, kan du få medier levererade hem till dörren. Det är ett exempel på den utökade service som våra folkbibliotek just nu erbjuder.
7 april, 2020

Drop in stängt till bygglovsenheten och till ritningsarkivet

Under rådande omständigheter har vi ingen drop-in tid till bygglovsenheten eller till ritningsarkivet.
23 mars, 2020

Vellinge kommun vidtar åtgärder för att underlätta för företag under pandemin COVID-19

Coronaviruset drabbar hela samhället och det lanseras nu en rad krispaket och åtgärder såväl nationellt som regionalt för att stimulera ekonomin. Även lokalt i Vellinge kommun vidtas åtgärder för att underlätta för företagen.
Publicerad:
19 mars, 2020
Senast uppdaterad:
15 januari, 2021