Hoppa till innehåll

Information för företagare med anledning av coronaviruset

Oron för för coronaviruset slår hårt mot näringslivet och en rad åtgärder vidtas på olika nivåer för att mildra de negativa ekonomiska konsekvenserna. Dessutom gäller nya regler för verksamheter vid servering av mat och dryck.

Om du som företagare i Vellinge kommun har frågor, behöver rådgivning eller har tankar kring hur näringslivet och kommunen kan samverka, kontakta gärna Näringslivs- & turismchef Annica Carlstedt på naringsliv@vellinge.se eller 040-635 42 24.

Lokal nivå: Vellinge kommun har tagit fram ett åtgärdspaket som syftar till att stärka företagens likviditet och att frigöra tid för företagen.

Åtgärdpaketet i sin helhet kan du läsa under nyheter.

Nya regler för servering av mat: Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksam­heter som serverar mat och dryck.

Läs mer i miljöenhetens informationsblad (PDF-dokument, 50 kB)

Regional nivå: Även Region Skånes avdelning för regional utveckling arbetar intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser för att underlätta för företag i nuvarande situation. Ett exempel är den nya Företagsakuten dit du som företagare kan vända dig för att få svar på frågor om hur du t.ex. ska gå tillväga för att få krediter och anstånd med att betala skatt, eller vad som gäller kring korttidspermittering, varsel m.m. Företagsakuten har öppet vardagar kl. 9-12 och 13-16 och nås på 040-675 34 80.

Läs mer om regionala insatser.

Statlig nivå: Exempel på åtgärder som vidtas på statlig nivå inkluderar skattelättnader, karensavdrag, sjuklöneregler m.m.

Läs mer om beslutade statliga åtgärder.

Vi vill särskilt tipsa om sajten Verksamt.se som samlar information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Här hittar du den samlade informationen från myndigheter

För dig som hanterar livsmedel vill vi tipsa om att Livsmedelsverket har samlat råd kring coronaviruset. Här hittar du också mer information om grundläggande livsmedelshygien.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida

Läs också Folkhälsomyndighetens information till restauranger och krogar med anledning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens hemsida

Relaterade nyheter

27 oktober, 2020

Coronarestriktionerna skärps

Med anledning av de skärpta reglerna ställs alla planerade höstlovsaktiviteter in i kommunen.  Från och med den 28 oktober kommer badhuset Vanningen, fritidsgårdarna, biblioteken, Konsthallen på Falsterbo Strandbad samt Naturum att begränsa antalet besökare till 50 personer.
20 oktober, 2020

Fortsätt hålla avstånd

Här har du möjlighet att ladda ner och själv skriva ut våra affischer med budskapet Tack för att du håller avstånd.
Bilden visar en äldre person som går med rullator i en korridor på ett omsorgsboende.
25 september, 2020

Besöksförbud på vård-och omsorgsboende upphör

Regeringen meddelade den 15 september att besöksförbuden på vård- och omsorgsboenden upphör efter den 30 september. Det betyder att det tidigare besöksförbudet som trädde i kraft den 1 april 2020 inte längre gäller.
17 augusti, 2020

Sundsgymnasiet öppnar för undervisning på plats

Höstterminen på Sundsgymnasiet började förra veckan och alla elever och studerande kommer att undervisas på plats. Det är fortsatt mycket viktigt att alla, såväl elever som personal, stannar hemma vid minsta symptom.
30 april, 2020

Biblioteken erbjuder utökad service till och med 31 juli

Längtar du efter att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Är du 70 år eller över, eller tillhör någon riskgrupp för covid-19, kan du få medier levererade hem till dörren. Det är ett exempel på den utökade service som våra folkbibliotek just nu erbjuder.
29 april, 2020

Kulturskolan lyser upp tillvaron för äldre

Kulturskolan vill hitta sätt att lysa upp tillvaron för våra gamla i dessa Coronatider. Elever och orkestrar behöver också mål att spela och öva inför, då alla ordinarie publika evenemang ställts in, och då blir uppträdanden vid äldreboenden en bra aktivitet.
7 april, 2020

Drop in stängt till bygglovsenheten och till ritningsarkivet

Under rådande omständigheter har vi ingen drop-in tid till bygglovsenheten eller till ritningsarkivet.
6 april, 2020

Stödjer du någon under Coronakrisen?

Stödjer du en familjemedlem eller vän, som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning behöver ditt stöd under coronakrisen?
26 mars, 2020

Livsmedelsverkets frågor och svar om Coronaviruset

Livsmedelsverket har samlat frågor och svar från konsumenter och företag kopplade till coronaviruset på sin webbsida.
23 mars, 2020

Vellinge kommun vidtar åtgärder för att underlätta för företag under pandemin COVID-19

Coronaviruset drabbar hela samhället och det lanseras nu en rad krispaket och åtgärder såväl nationellt som regionalt för att stimulera ekonomin. Även lokalt i Vellinge kommun vidtas åtgärder för att underlätta för företagen.
19 mars, 2020

Information med anledning av coronaviruset

Vellinge kommun bevakar händelseutvecklingen kring coronaviruset, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vårt fokus är att skydda de äldre och andra som tillhör riskgrupperna samt att säkerställa samhällskritisk verksamhet. Under denna rubrik kan du ta del av information kring vilka åtgärder kommunen vidtar.
Publicerad:
19 mars, 2020
Senast uppdaterad:
4 maj, 2020