Hoppa till innehåll

Marknadsföring med små resurser

Föreningar och enskilda personer har sällan stora summor att använda för att marknadsföra evenemang. Här är tips på vad du kan göra med små resurser.

Affischering

På några ställen i Vellinge kommun finns affischtavlor där anslag kan sättas upp. Det finns också möjlighet att affischera på tavlor på till exempel biblioteken, köpcentra och affärer. Maxstorlek på affischerna är A3.

Vår evenemangskalender

Alla som arrangerar publika evenemang i Vellinge kommun har möjligheten att synas i evenemangskalendern. Kalendern är välbesökt med tusentals sidvisningar per år, och det är gratis att vara med.

För att dina evenemang ska komma med i kommunens evenemangskalender skapar du ett publikt evenemang från din officiella Facebooksida (inga fan pages, slutna grupper eller privata sidor). Säkerställ att evenemanget är kopplat till en detaljerad plats inom kommunens gränser.

Sätt ihop en beskrivande text och fyll i detaljerade uppgifter (tid, pris etc.) om ditt evenemang. Tänk även på att använda bilder av bra kvalitet.

För att öka sökbarheten av evenemang i vår kalender bör du lägga till nyckelord: I slutet av den beskrivande texten för ditt evenemang på Facebook, lägger du till ett eller flera av ord som hashtag, till exempel #musik så matchas det automatiskt till motsvarande kategori i evenemangskalendern. Se aktuella kategorier i filtreringsfunktionen i evenemangskalendern [länk till evenemangskalender]

Lämna tips till webbaserade evenemangskalendrar i Vellinge kommun:
Vellinges evenemangskalender

Tipsa redaktioner

Sydsvenska dagbladet vellinge@sydsvenskan.se
Hallå info@tidningenhalla.se
Vellinge lokaltidning redaktion.vellinge@lokaltidningen.se
Vellinge posten info@vellingeposten.se

Skaffa sponsorer för marknadsföring

Hör gärna med tryckerier, tidningar och andra medieföretag om de kan vara sponsor för affischtryck mot att ni gör reklam för deras verksamheter.

Använd sociala medier

De sociala nätverken kan erbjuda stora möjligheter för föreningar att på ett kostnadseffektivt sätt marknadsföra sig och sina aktiviteter. Tänk på att ha en väl genomtänkt strategi för att få ut maximal nytta av olika sociala medier. Strategin ska fokusera på att göra föreningen synlig för de mest relevanta målgrupperna via rätt medier.

Du får gärna dela ditt evenemang på Vellinge kommuns facebook-sida.

Kanalens namn Kanalens webbadress
Facebook https://facebook.com
Twitter https://twitter.com
Instagram https://www.instagram.com/
LinkedIn https://www.linkedin.com/
Pinterest https://www.pinterest.se/
Snapchat (för den rätta målgruppen) https://www.snapchat.com/
Publicerad:
6 november, 2018
Senast uppdaterad:
10 april, 2019