Hoppa till innehåll

Draknäste Sundsgymnasiet - 26 maj

Den 26 maj är det dags för Sundsgymnasiet årliga draknäste. Kom och träffa kreativa elever som går första året på gymnasiet och ge dem feedback på sina affärsidéer.

Sundsgymnasiet är en av landets absolut bästa UF-skolor och kommunen är Skånes bästa UF-kommun. Det är vi med stor hjälp av er i det lokala näringslivet som ställer upp som rådgivare, drakar och affärspartners till skolans UF-elever, tack för det!

Vad? Sundgymnasiets ekonomielever i årskurs 1 får möjlighet att presentera sitt företag och sin affärsidé för drakar i en tävling som hålls varje år på skolan.

Hur? Eleverna arbetar i grupper där de tillsammans utarbetar en affärsplan och en presentation som de sedan genomför inför drakarna. Drakarna bidrar med konstruktiv feedback som syftar till att stärka eleverna inför vidare studier i företagsekonomi.

Vilka? Eleverna som presenterar går första året på Sundsgymnasiet och skall avsluta sitt första läsår som ekonomielever. Drakarna i juryn består av personer från Vellinges näringsliv.

Vad gör drakarna? Som drake är det ditt uppdrag att välja vilket företag som har den bästa affärsidén och affärsplanen (bedömningsmanual ges efter anmälan). Du tittar på • Affärsidéns lönsamhet • Affärsidéns kreativitet • Affärsidéns hållbarhet • Presentationens helhet

När? 26 maj 2023, kl. 08.00 – 12.30

Var? Sundsgymnasiet, Tornhuset (i samma byggnad som Vellinges bibliotek). Norrevångsgatan 1, 235 36 Vellinge.

Anmälan gör till: philip.allgoth@vellinge.se

Publicerad:
13 april, 2023