Hoppa till innehåll

I Vellinge finns semesterkänsla året om

I nästa vecka lanseras en sprillans ny version av besöksportalen Semesterkänsla, en av företagarna som är med i satsningen är Eva Kjellin som driver Lotsvillan.

Bild på Eva Kjellin som står utanför ingången till Lotsvillan.

Semesterkänsla är en kampanjsajt med inspiration och information om vad besökare kan uppleva här, oavsett tid på året. Tillsammans med representanter från besöksnäringen och ideella krafter har Vellinge kommun tagit fram en ny version av hemsidan. Eva Kjellin har varit med från start och är positiv till satsningen.

- Jag tycker att det är fantastiskt att vi i näringslivet faktiskt får den draghjälp som vi behöver, inte minst nu. Vi har gjort försök tidigare men det här är ett riktigt krafttag för att samla och profilera oss.

Sedan hon tog över vandrarhemmet Lotsvillan ute i Ljunghusen har den både renoverats och byggts ut, vilket har lett till att de ökat med över 10 sängplatser och idag kan ta ha 40 övernattningsgäster.

Eva berättar att det ibland kan vara tungt att vara egenföretagare, speciellt med tanke på att man behöver vara duktig inom många områden, men att hon har fått mycket inspiration och stöttning i samband med att hon blev en del av arbetet med semesterkänsla.

- Jag har blivit jätteinspirerad! Jag håller på att göra om min egen hemsida och jag känner att det är lätt att ta rygg på det här projektet. Man känner ”nämen vänta, det här vill jag inte missa!”. Jag vill ju att alla ska med, vi ska ju göra en gemensam satsning nu och jag hoppas att många gör som jag faktiskt.

När jag frågade Eva Kjellin om hennes bästa turisttips var det en viss vandringsled som låg henne varmt om hjärtat.

- Mitt tips är Skåneleden, hela Näset runt. För då upplever du havet, stränderna, du passerar restaurangerna och golfbanorna. Jag tycker att man får det bästa av Falsterbonäset. Du kan välja allt från att gå några kilometer till att gå tre mil, jag älskar själv att gå och jag är en riktig vandrare.

Publicerad:
2 mars, 2021