I vår turistinformation börjar upptäcktsfärden till många härliga upplevelser på Falsterbonäset och i Skåne. Vi har tips för alla om aktiviteter, boende, restauranger, evenemang och naturupplevelser. Shopen säljer böcker, souvenirer och presentartiklar med anknytning till Falsterbonäset och Skåne. Välkommen!

Missa inte!

2020

Juni

22-25 Vikingaveckan med förmarknad, Fotevikens Museum

26-28 Vikingamarknad, Fotevikens Museum

Juli

4-12 Falsterbo Horse Show

13-19 Barnens vecka , Fotevikens Museum

26 Sandskulpturtävlingen på Falsterbostranden

Augusti

3-9 Familjeveckan, Fotevikens museum

September

4-6 Falsterbo Bird Show

5-6 Vikingitida Skördefest, Fotevikens Museum

Vandrarhem eller hotell?

Oavsett vilket boende du söker tror vi att du hittar det här. Falsterbonäset med omnejd har ett brett utbud av boendemöjligheter för de flesta smaker och plånböcker – från camping till hotell. Och stranden är aldrig långt bort.

Var ska vi äta ikväll?

Gastronomin står högt i kurs här nere – och variationen är stor. Klassiskt skånskt mathantverk, ekologiskt, italiensk glass, fisk direkt från rökeriet och massor av andra förstklassiga matupplevelser finns att välja på – välkommen till bords.

Vita stränder så långt ögat når

Det är hit man söker sig för att njuta av Sveriges kanske allra finaste stränder. I Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör breder den ena kritvita stranden efter den andra ut sig – och på Svanrevet i Skanör finns dessutom ett stort naturistbad.

Och nej, det är inte bara vi som gillar den vita sanden här. Senast var det t ex reseguiden Rough Guides som hade Falsterbostranden med på sin tio i topp-lista över Europas bästa stränder. Ses vi i sommar?

Läs mer på roughguides.com/gallery/the-best-beaches-in-europe/#/8.