I vårt turistcenter börjar upptäcktsfärden till många härliga upplevelser på Falsterbonäset och i Skåne. Vi har tips för alla om aktiviteter, boende, restauranger, evenemang och naturupplevelser. Shopen i turistcentret säljer böcker, souvenirer och presentartiklar med anknytning till Falsterbonäset och Skåne. Välkommen!

Missa inte!

2019

December

1 Julmarknad på Falsterbo Strandbad

2020

Juni

22-25 Vikingaveckan med förmarknad, Fotevikens Museum

26-28 Vikingamarknad, Fotevikens Museum

Juli

4-12 Falsterbo Horse Show

13-19 Barnens vecka , Fotevikens Museum

26 Sandskulpturtävlingen på Falsterbostranden

Augusti

3-9 Familjeveckan, Fotevikens museum

September

4-6 Falsterbo Bird Show

Detta är ett urval av evenemang. Fler evenemang hittar du på

http://evenemang.vellinge.se/

Vandrarhem eller hotell?

Oavsett vilket boende du söker tror vi att du hittar det här. Falsterbonäset med omnejd har ett brett utbud av boendemöjligheter för de flesta smaker och plånböcker – från camping till hotell. Och stranden är aldrig långt bort.

För mer info och bokning, besök http://besoksguide.vellinge.se/kategori/plats/bo.

Var ska vi äta ikväll?

Gastronomin står högt i kurs här nere – och variationen är stor. Klassiskt skånskt mathantverk, ekologiskt, italiensk glass, fisk direkt från rökeriet och massor av andra förstklassiga matupplevelser finns att välja på – välkommen till bords.

För mer info och bokning, besök http://besoksguide.vellinge.se/kategori/plats/mat-och-dryck.

Vita stränder så långt ögat når

Det är hit man söker sig för att njuta av Sveriges kanske allra finaste stränder. I Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör breder den ena kritvita stranden efter den andra ut sig – och på Svanrevet i Skanör finns dessutom ett stort naturistbad.

Och nej, det är inte bara vi som gillar den vita sanden här. Senast var det t ex reseguiden Rough Guides som hade Falsterbostranden med på sin tio i topp-lista över Europas bästa stränder. Ses vi i sommar?

Läs mer på roughguides.com/gallery/the-best-beaches-in-europe/#/8.