Naturum Falsterbo är en utgångspunkt för att upptäcka den fascinerande naturmiljön på Falsterbonäset. Utställningar, utkiksplats och kunnig personal som informerar och anordnar olika aktiviteter.

Välkommen in för att ta dig ut!

Guidad visning kl 11.30 varje lördag och söndag

Naturum Falsterbo är ett av 33 naturum i Sverige och fungerar som en port till Falsterbonäsets rika natur. Begreppet naturum skapades på 70-talet som ett initiativ från Naturvårdsverket för att öka intresset för och kunskapen om natur och kulturhistoria, växt- och djurliv, geologi och naturvård. En guidad visning av utställningen sker klockan 11.30 varje lördag och söndag under ordinarie öppettider. Visningen tar ca 15 min och är öppen för allmänheten. Dessutom anordnar vi olika evenemang, föreläsningar och guidningar under året för både vuxna och barn. För skolklasser och grupper kan särskilda visningar bokas in. Information om bokning och upplägg:

Skolklasser: naturum@falsterbostrandbad.se

Grupper: jeanette.jandermark@vellinge.se

Tillfällig utställning på naturum

Just nu visar naturum Falsterbo Mattias Källs fotoutställning "so sad to see you go" som handlar om matsvinn:

”All mat som jag slängde under ett helt år.

332 bilder är inte mycket. Inte mycket alls.

Under ett helt år fotograferade jag all mat, varenda liten vitlöksbit, brödkant och överbliven pizzaslice som jag och min familj kastade bort.”

Mattias Käll är konstnär och illustratör med fokus på hållbarhet, klimat och mänskliga relationer.

Utställningen hänger på naturum Falsterbo t.o.m. 14 februari 2019.

Vill du veta mer om projektet eller konstnären Mattias Käll? Följ Instagramkontot @soosadtoseeyougo eller besök www.mattiaskall.se.

Program

Det händer en hel del på naturum i vinter!

Se vårt vinterprogram dec-mars (PDF-dokument, 5,9 MB)

Så är det att vara uggla

I naturum Falsterbos permanenta och interaktiva utställning väntar massor av spännande insikter. Hur fisktärnans långa och påfrestande flytt över land och hav går till. Hur en ugglas syn fungerar. Eller hur vind och havsströmmar har skapat Falsterbohalvön. Förutom den permanenta utställningen finns även en tillfällig utställning med olika teman/utställare under året.