Utställning: Bertil Warnolf

05 dec 2020-28 feb 2021

TILLVARA

”Här på Konsthallen på Falsterbo Strandbad ställer jag ut några ca 40 år gamla målningar tillsammans med nya bilder och objekt som jag håller på med. I de nya objekten har jag använt torkad och stelnad färg från min palett.
Visar även ett aldrig visat provtryck från 1969 som har fått en ram av föremål och minnen från alla år som gått sedan bilden gjordes. Bilden har jag sedan tagit bort eller dolt för att endast fokusera på minnen från tiden.
Förvånande för mig hur det gamla och det nya förhåller sig till varandra, att de gamla målningarna klarar sig och känns starka tillsammans med det nya. Dom ger och stärker varandra...”
Bertil Warnolf

Bertil Warnolf är född 1950 i Malmö, bor och verkar i Malmö. Han är utbildad på Målarskolan Forum och Grafikskolan Forum i Malmö.
Bertil Warnolf har gjort ett flertal offentliga utsmyckningar och är representerad på bland annat Malmö Museum, Nationalmuseum, Moderna museet samt på museum i Columbus och Minneapolis.
Sedan sin allra första utställning, på Galleri Holm 1969, har Warnolf ställt ut sina verk i stort sätt årligen, vissa år upp till fyra utställningar, och han har belönats med flera stipendier. Bland annat Malmö Kommuns kulturstipendium, Skånes konstföreningars stipendium och nu senast Malmö Konstmuseums stipendium ur Emil Olssons fond 2019.