Täljfest

Täljfest

22 okt 10:00-16:00

För dig som är intresserad av träslöjd.

En heldag för dig som tycker om trä, slöjd och hantverk. Välkände slöjdaren Knut Östgård visar och berättar hur han täljer skedar och slevar. Vi täljer utifrån den nivå vi befinner oss på och det blir tid för samtal och möten med andra träslöjdare.

Kl 14. Trädvandring med naturum då vi tittar på bl. a fyra sorter av tall som växer kring Falsterbo Strandbad.

Kl. 15. Fika. Désirée Lennklo, intendent vid Tomelilla konsthall, berättar om sin farfar Olle Perssons knutor. Under hela sitt liv intresserade sig Olle Persson för naturen. Vid sitt frånfälle lämnade han efter sig vad som närmast kan beskrivas som ett naturaliekabinett bestående av tusentals föremål, varav knutorna står för den största delen. Knutor är tumörliknande utväxter på träd. De är löst sittande och det skadar inte trädet att få dem bortplockade. Alla knutor är unika till form och utseende. Olle utvecklade en egen metod att insamla och behandla knutorna för bevarande. Resultatet är fantasieggande och inspirerande naturkonst.

Kostnad: 500 inkl. för- och eftermiddagsfika, material och lån av alla redskap. Anmälan krävs och görs på hemslojdeniskane.se/taljfest. (anmälan öppnar i slutet av augusti)

Arr: Skånes hemslöjdsförbund, Söderslätts hemslöjdsförening, konsthallen och naturum på Falsterbo Strandbad.