Hoppa till innehåll

Vattenkiosk

I Vellinge kommun finns två vattenkiosker som möjliggör påfyllnad av större mängder vatten för exempelvis tank- och spolbilar. Den ena ligger vid brandstationen i Höllviken och den andra på Mejselgatan i Vellinge.

Självservice

Vattenkioskerna är framförallt till för kommunens entreprenörer som har behov av större mängder vatten. Men även privatpersoner kan ha nytta av vattenkioskerna vid exempelvis avbrott i vattenleveransen. Då kan man fylla på dricksvatten genom den mindre kranen i medhavda dunkar.

Syftet med vattenkioskerna är att skydda dricksvattnet i det kommunala ledningsnätet från smitta och andra typer av sabotage, men även för att kunna mäta allt vatten som tas ur ledningsnätet.

Abonnemang för entreprenörer

Du som är entreprenör kan teckna abonnemang för att få tillgång till vattenkioskerna. Abonnemanget är kostnads­fritt, du betalar bara per tappad kubikmeter vatten. Tillgången sker via en elektronisk nyckel och tappningen registreras på ditt abonnemang.

Du gör din ansökan om abonnemang via vår e-tjänst längst upp på sidan.

Så tankar du vatten

  1. Använd nyckeln för att öppna luckan
  2. Tryck på STARTKNAPPEN för att starta tappning
  3. Tryck på STOPPKNAPPEN för att avsluta tappning
  4. Vänta med att ta ut nyckeln tills det står TAG UT NYCKEL i displayen
  5. Stäng luckan när det står STÄNG GATE i displayen och signalen låter

Observera att nyckeln måste sitta kvar under hela tappningen. Om inte tappningen avslutas med stoppknappen eller om nyckeln tas ut innan besked om detta i displayen kan nyckel förstöras.

Senast uppdaterad:
4 september 2020 09:47