Nya Änga - en blogg om daglig verksamhet

Här kan du följa den dagliga verksamheten på nya Änga.

Ängas dagliga verksamhet är yrkesinriktad och finns centralt i Vellinge,vi har funnits här sedan September 2014 efter diverse renovering gjord av såväl deltagare som personal.

Här finns fyra olika avdelningar som Bageri,tryckeri,legoarbete och en fixargrupp.

Mer information om alla avdelningar kommer i ett inlägg längre fram.

Vänligen!

Änga

Nya änga

 • Mycket att göra

  Just nu har vi på Tryckeriet mycket att göra som tillexempel att fixa aktivitetcheckar till penisionärerna som är över 75 år. Vi har också avslappning mellan 11:15-11:30. Jag tycker att det är jätteskönt med avslappning när jag känner mig trött.

  Inlägget är från 19 januari 2018.

 • Nu är 2018 här

  Helt ortoligt att 2018 är äntligen här och det går så snabbt när man har det roligt. Jag skulle här med vilja önska er allihopa en god fortsättning. Nytt år, nya utmaningar och nya tag.

  Inlägget är från 8 januari 2018.

 • 3:e advent och julbord

  Igår blev det julbord för oss på Änga och 3 st från Cafe EKO. Det var gott med all julmat tyckte vi och glad tredje advent på er.

  Inlägget är från 14 december 2017.

 • 2:a advent

  När andra ljuset brinner är snart lucia här och det börjar närma sig dessuotm. Den 13/12 är det julfest för oss på Daglig Verksamhet i Vellinge speciellt för Santa Lucia. Kommer bli en riktigt trevlig och smaklig dag tillsammans. Vi önskar er allihopa en glad andra advent och trevlig helg på er.

  Inlägget är från 8 december 2017.

 • 1:a advent

  Inlägget är från 29 november 2017.

 • Black Friday

  Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving. USA:s största shopping och readagen någonsin. Namnet härstammar ursprungligen från Philadelphia någon gång före 1961, där det beskrev den stora trafik och fotgängarökningen som kom dagen efter Thanksgiving. Uttyrcket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu en allmän benämning i USA för dagen efter Thanksgiving. Alla butiker öppnar väldigt tidigt, vissa redan på midantt, andra oftast 05:00 eller 07:00 på morgonen och stänger väldigt sent, oftast vid 23 tiden. Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagars långledighet med Black Friday som så kallad klämdag.

  Inlägget är från 24 november 2017.

 • Arbetscentrum

  Igår var Alexandra och Felix på arbetscentrum i Vellinge och gjorde en intervju med Andreas.

  Inlägget är från 21 november 2017.

 • Zilla F

  Zilla F är en inredningsbutik och dom säljer även kläder mm. På den här bilden ser ni Zilla Fs gamla lokal. Såhär ser det ut när dom har flyttat till torget i Vellinge. Lättare att hitta hit om man inte vet att butiken finns. Ägaren heter Cecilia och fixargruppen på Ängas dv hjälper till med återvinningen och hon är alltid generös med gåvor till högtider som tack för hjälpen.

  Inlägget är från 8 november 2017.

 • Café Eko

  Café Eko driver en caféverksamhet i Vellinge. Cafeet är endast till för dom som jobbar på Ekovent på både verkstaden och kontoret. Deltagarna driver caféet på egen hand tillsammans med en handledare. Cafépersonalen ansvarar bland annat för att tillreda smörgåsar, luncher och att stå i kassan. Det mesta av allt bröd och fikabröd kommer ifrån Bageri Änga som också är en daglig verksamhet.

  Inlägget är från 7 november 2017.

 • Almgården

  Dom som jobbar på Almgården börjar från klockan 7 på morgonen till klockan 5 på eftermiddag. Men Almgården öppnas inte förrän klockan 8 på morgonen. Dom har öppet på alla dagar och trivs bra på sitt jobb.

  Inlägget är från 26 oktober 2017.

Fler inlägg

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5.