Hoppa till innehåll

Naturnära

Välkommen till Naturnära

I Vellinge kommun har vi nära till naturen, vi är faktiskt den kommun i Sverige som har mest skyddad natur i förhållande till ytan. Över 60 procent av markytan är skyddad genom tio naturreservat och ett marint reservat på totalt 13 500 hektar. Vi vill göra det enklare att upptäcka vår natur och sprida information om våra unika natur- och kulturvärden. Nu flyttar vi ut och erbjuder naturaktiviteter för dig som bor här och dig som besöker oss. Dessa kallar vi Naturnära Vellinge.

Nyheter och aktiviteter

5 juli, 2021

Uppdatering från feriepraktiken

Feriepraktikanterna som jobbar som naturvärdar är uppdelade i tre olika grupper, några håller till vid Skåneleden och andra vid stränderna. Här kommer en uppdatering från deras handledare om vad som har hänt under de första veckorna.
29 juni, 2021

Grönt fokus för feriepraktiken

På Arbete och Etablering är det alltid mycket som händer och nu i sommar har de hand om cirka 230 ungdomar som ska ut på grön feriepraktik.
17 juni, 2021

Sommarkul på stranden med Vattenverkstaden

I juli månad har Vattenverkstaden, tillsammans med Naturnära, skapat ett gäng med härliga och roliga aktiviteter att göra på stranden.
7 juni, 2021

Juni - guidad vandring

Vi vill att fler ska upptäcka och utforska den fina natur som omger oss. Det är bland annat därför vi månadsvis anordnar guidade vandringar med vår Naturguide på vift. Denna månads guidade vandring har till och med en spännande twist!
17 maj, 2021

Insektssafari och skapande med Vattenverkstaden

Vill du också uppmärksamma den viktiga dagen - biologiska mångfaldens dag? Gör det tillsammans med kommunen och pedagoger från Vattenverkstaden!
7 maj, 2021

Ännu fler nya grillar

Det är mycket som händer i kommunen. Bland annat kan vi med glädje berätta att det har placerats ut hela fem helt nya grillplatser runt om i kommunen.
3 maj, 2021

Maj - guidad vandring

Vi vill att fler ska upptäcka och samtidigt lära sig mer om den unika natur som finns i kommunen. Därför erbjuds, bland annat, en guidad vandring med ”naturguide på vift”. Platsen och temat varierar, ibland är det även inbjudna gäster.
19 april, 2021

Skräpplockardagarna

Alla som vill kan vara med och plocka skräp för ett renare Vellinge. I flera år har vi haft ett stort engagemang under skräpplockardagarna. Trots annorlunda omständigheter i år så finns det fortfarande goda möjligheter till att göra en insats.
19 februari, 2021

Resultat från tipsrundan

Vi hade, som några av er vet, en tipsrunda under sportlovet och nu kan vi äntligen berätta att vi har ett efterlängtat resultat!