Hoppa till innehåll

Naturnära

Välkommen till Naturnära

I Vellinge kommun har vi nära till naturen, vi är faktiskt den kommun i Sverige som har mest skyddad natur i förhållande till ytan. Över 60 procent av markytan är skyddad genom tio naturreservat och ett marint reservat på totalt 13 500 hektar. Vi vill göra det enklare att upptäcka vår natur och sprida information om våra unika natur- och kulturvärden. Nu flyttar vi ut och erbjuder naturaktiviteter för dig som bor här och dig som besöker oss. Dessa kallar vi Naturnära Vellinge.

Läs vår digitala folder om Falsterbohalvön (PDF-dokument, 1,3 MB)

Nyheter och aktiviteter

14 juni, 2022

Digital tipspromenad juni och juli

Har du gått den digitala tipsrundan än? Nu finns det en ny tipspromenad med tema Världsmiljödagen! Starta vid Naturmagasinet och njut av en härlig och kunskapsfylld promenad!
1 juni, 2022

Vi möts i Arrie

"Vi möts i Arrie” ingår i projektet Naturnära och är ett samarbete med Skånska landskap. Projektet inkluderar alla Vellinge kommuns fjärdeklassare. Under en dag samlas klasserna i Arrie. Barnen tilldelas vars ett djur som de representerar under dagen och blir allt mer ett med naturen ju längre dagen går.
21 april, 2022

Upprustning av utemiljön vid Naturmagasinet

Naturnära och Arbete och etablering är i full gång med att rusta upp utemiljön nere vid Naturmagasinet i Falsterbo. Följ arbetet här!
19 januari, 2022

Fullt ös på Naturmagasinet!

Naturmagasinet i Falsterbo är öppet hela året. Under sälsäsongen kan du dessutom ta tåget dit! Det är gratis och ett nöje för hela familjen! Sälsäsongen på Måkläppen är öppen november-januari. Passa på att göra en utflykt med familj och vänner innan sälsäsongen är slut för detta året.