Hoppa till innehåll

Besöksguiden

En mångfald av upplevelser och sevärdheter

Längst ner i det sydvästra hörnet av Skåne finner du Vellinge kommun. Med en bred variation av upplevelser, från milslånga vita sandstränder, och unika naturområden till mysiga centrummiljöer är Vellinge kommun väl värt ett besök.

Förutom att bada kan du spela golf, surfa och undersöka djurlivet. Gör ett besök på våra museer, gårdsbutiker och hamnar. Ta en shoppingtur, vandra, cykla, bo och ät gott. Kom hit för att slappna av och njut av den magiska solnedgången på en av våra vackra stränder. Här finner du alltid något att göra - året om!

För inspiration och tips på upplevelser i Vellinge kommun, hänvisar vi till sajten Semesterkänsla.se.
Välkommen!

Falsterbo Fyr

Falsterbo fyr, ritad av arkitekten Olof Tempelman, togs i bruk år 1796. Den öppna elden flammade fram till år 1843. Tornet byggdes om och oljelampor ersatte kol. År 1990 släcktes fyren, tre år senare tändes den åter men blott med 40W-lampa till glädje för besökarna. Fyren är inredd och ser ungefär ut som den gjorde i mitten av 1800-talet.

Efter ett besök vid fyren är det bara tio minuters promenad längs kusten, bort till Nabben. Det är ett härligt naturreservat där du med lite tur även kan få se sälar.

Skanörs Hamn

Skanörs hamn - en pärla på näset i sydväst. Oavsett om du är båtintresserad eller bara vill njuta av utsikten på en uteservering, är hamnen en härlig plats att uppleva. Här hittar du förutom restaurang och uteserveringar, fiskförsäljning och en glasskiosk. Här finns även Skanör Falsterbo Kallbadhus. Ett perfekt utflyktsmål!

Hamnen har plats till 160 båtar. Det erbjuds faciliteter som dusch, toaletter, tvättmöjligheter, elektricitet, sophantering, vattenförsörjning samt möjlighet till internetuppkoppling. Som båtgäst får du dessutom låna en cykel.

Arriesjön strövområde

I nordöstra delen av Vellinge kommun ligger strövområdet Arriesjön som bjuder in till lugn och ro. Området lockar en mängd olika fågel- och insektsarter och är perfekt för den som är intresserad av fåglar och andra smådjur. Större delen av Arriesjöns strövområde är naturreservat och inriktar sig på friluftsliv. Här finner du utsikts- och fiskeplattformar, rullstolsvänliga stigar, en ridstig och flera grillplatser. Här kan du ströva omkring eller bara skåda natur- och djurlivet från en bänk. Arriesjön är en mysig plats att besöka!

Ta dig runt

Upplev alla våra härliga destinationer till fots, med cykel, buss eller bil. Bli inspirerad och finn ditt smultronställe hos oss.

Koppla av, aktivera dig eller gör magen glad med något gott.
Här erbjuds miljöer som är ”balsam för själen”.

Utnyttja våra kartor och få hjälp med din resa inom Vellinge kommun.

Karta över Vellinge Kommun Cykelkarta över Vellinge Kommun Karta - Smultronställe på Söderslätt