Hoppa till innehåll

Att göra

Här är det säsong året om

Om du söker varierade och minnesvärda upplevelser har du hamnat rätt. Här finns några av Sveriges finaste och äldsta golfbanor. Ridkulturen är världsberömd, inte minst via Falsterbo Horse Show. Seglare från när och fjärran möts i hamnarna. Och kitesurfarna håller värmen uppe även när höststormarna viner.

Sedan har vi kulturmiljön där flera tusen års historia väntar på att upptäckas. Liksom det brokiga nutida kulturlivet i form av gallerier, konsthantverkare och mycket mer.

Kort sagt: här kan du ha mycket, men aldrig långtråkigt.

Pegga upp i anrik miljö

Golfklubba som är redo att putta på en golfboll. Är du golfentusiast behöver vi knappast berätta om vilka möjligheter som erbjuds i Vellinge. Tre av banorna – Falsterbo, Flommen och Ljunghusen – ligger i enastående naturmiljö vid havet – medan Söderslätt och Vellinge är inlandsbanor. Falsterbo GK är Sveriges tredje äldsta bana (invigd 1909), så välkommen till en plats där golftraditionen har varit gedigen i mer än 100 år.

Den dramatiska idyllen på Månstorps gavlar

Månstorps gavlarDet var i Skåne som en stor del av den danska adeln byggde sina gods innan landskapet blev svenskt 1658. Godset Månstorp hette ursprungligen Mogenstrup och byggdes som en renässansborg i mitten av 1500-talet.

Månstorp har varit en plats för dramatiska händelser, men idag är borgen en stämningsfull ruin vars idylliska atmosfär har gjort den till en populär plats för konserter och andra kulturevenemang.

Kom hit och upplev dess spännande historia. Den sitter bokstavligt talat i väggarna.

Parkera bilen och kom närmare naturen

Kor på bete. Den skiftande naturmiljön i Vellinge kommun är som gjord för att upplevas till fots, på cykel eller under en ridtur.

Här finns mer än 35 kilometer vandringsleder, cykelstigar och ridvägar som tar dig till stränder, böljande rapsfält eller mysiga små byar.

Ta en tripp till bronsåldern

Vellinge kommun är rik på historiska minnesmärken. Ett av de äldre finns på Söderslätt och dateras till äldre bronsåldern (ca 1 300 f Kr). Det är Bolmers högar, två stora gravhögar på en av de högsta punkterna i Vellinge kommun.

Bolmers högar finns mellan Mellan-Grevie och Östra Grevie (Grevievägen 469, Vellinge) och är säregna minnesmärken eftersom de ligger ovanligt tätt. Med en höjd på upp till 4,5 meter ser du hela 20 kyrktorn från toppen.