Hoppa till innehåll

Uppdatering från feriepraktiken

Feriepraktikanterna som jobbar som naturvärdar är uppdelade i tre olika grupper, några håller till vid Skåneleden och andra vid stränderna. Här kommer en uppdatering från deras handledare om vad som har hänt under de första veckorna.

Underbara Skåneleden! Med våra miljövänliga transportmedel lastade, beger vi naturvärdar oss ut på löpande kontrollrundor där vi inspekterar, restaurerar och plockar upp kvarglömt skräp ute i naturen.

Hos oss ute på stranden är vi i full gång med håvning, där du är hjärtligt välkomna att hänga med oss och själva få prova på att håva och lära dig mer om vad som gömmer sig på havets botten. På tal om havets botten så har vi i veckan fått syn på en dykarbagge, vilket var häftigt. Visste ni att de vanligtvis håller till i sötvatten?

Säg gärna hej när ni möter våra naturvärdar iklädda orange eller gula västar!

Publicerad:
5 juli, 2021