Till Vellinge kommuns startsida

Komvux

Välkommen till Vellinge Lärcenter - vuxenutbildning nära Dig! Kommande kursstart under våren är den 27 mars. Nya elever - se nedan information om informationsmöte.

Informationsmöte/inskrivning för nya vuxelever

Den 27 mars kl. 09.00-10.00 hålls informationsmöte för alla nya elever till Vellinge Lärcenter.

Informationstillfället, som hålls vid kursstart, är obligatoriskt och lektionerna startar enligt schema direkt efter mötet. Läs mer

OBS! Du som redan studerar hos oss behöver inte komma till detta möte utan startar enligt schema. Är du nyfiken på vår verksamhet är du självklart välkommen att besöka oss innan dess! Vid frågor angående kursstarter och utbud, kontakta studie- och yrkesvägledaren Anne Wärenfalk.

Välkommen till "Öppen tisdag"!

Tisdagen den 18 april 2017 kl. 15.00-17.00 finns Anne Wärenfalk, studie- och yrkesvägledare, på plats i huset: Bryggan för att svara på alla frågor.

Adressen är Norrevångsgatan 5

Vellinge Lärcenter

Vi är det lokala valet för dig som vill vidareutbilda dig. Kanske du behöver läsa en kurs i matte för att komma vidare till universitet eller högskola. Kanske en kurs i administration ökar dina chanser på arbetsmarknaden. Oavsett om du vill komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre studier, påbörja en ny yrkesutbildning eller helt enkelt söka ny kunskap så hjälper vi dig att nå dina mål. Blir du nyfiken? Kom och besök oss på Öppen tisdag!

Vår syn på lärande

  • Vi utgår från individens behov och förutsättningar
  • Vi arbetar i ett öppet och avspänt klimat med nära kontakt mellan lärare och elever
  • Vi stimulerar kreativitet, ansvarstagande och problemlösningsförmåga
  • Vi verkar i en småskalig miljö där du är med och påverkar dina studier

Ditt behov i centrum

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid hos oss arbetar vi aktivt med olika former av individanpassning. Vi erbjuder möjligheter till olika studietakt, ett stort utbud av teoretiska kurser på gymnasienivå, varierade arbets- och examinationsformer och flexibel studietid.

På Vellinge Lärcenter har du också tillgång till studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med att planera dina studier samt ge dig information om ansökningstider, behörighet, betyg, kompletteringar, olika utbildningar och studieekonomiskt stöd.

Om oss

Vi finns i moderna lokaler med en kreativ och stimulerande studiemiljö. Det finns tillgång till studieplatser med dator där du kan plugga själv eller tillsammans med kurskamrater. Vi delar lokaler med Vellinge bibliotek vars personal kan hjälpa dig bl.a. med facklitteratur.

Vår kompetenta personal har lång erfarenhet av att möta individer med skilda mål och förutsättningar. Våra lärare är till för dig! Du går i en skola där du kan känna dig trygg och där du alltid har någon att vända dig till.

Betyg och högskoleutbildningar

Komvux i Vellinge är ansluten till den nationella betygsdatabasen.

Universitets- och högskolerådet(UHR) administrerar den nationella betygsdatabasen. Denna databas används vid antagningen till högskoleutbildningar. Från och med år 2007 använder UHR och alla universitet/högskolor ett gemensamt antagningssystem. Detta innebär att UHR och alla lärosäten har tillgång till dina betyg efter att du gjort en anmälan på www.antagning.se Det är alltså endast när du gör en anmälan som dina betyg hämtas från betygsdatabasen till antagningssystemet.

Observera att det betyder att du inte behöver skicka in någon kopia av dina nyutfärdade betyg om du söker högskoleutbildningar. Det gäller inte utbildningar på folkhögskola eller kvalificerad yrkesutbildning eller betyg efter prövning.