Utbildning & barnomsorg

Vi erbjuder en skola i toppklass som har kunskap i fokus och rustar barn och ungdomar för framtiden, en skola som lär för livet. Utbildning är ett prioriterat område i Vellinge kommun. Barn och ungdomar ska växa upp till självständiga, kreativa och ansvarstagande medborgare.

Vellinge kommuns skolor utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn Vårterminen17.

I april månad genomförde Skolinspektionen tillsyn på skolorna i Vellinge kommun. Inspektionen rörde följande punkter: Förutsättningen för utbildningen vid skolenheterna och utveckling av utbildningen på skolenheterna. Tillsynen gällde förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola och kommunal vuxenutbildning. Samtliga enheter uppfyllde författningarnas krav och lämnades utan anmärkning! Tillsynsbesluten finns att läsa på: https://www.skolinspektionen.se/sv/Beslut-och-rapporter/?community=1233&school=0&category=Community#resultList

 Vellinge kommun nominerad till Guldtrappan

Varje år utser SKL tillsammans med bl a läromedelsföretag, Datorn i Utbildningen vinnaren av priset Guldtrappan. Guldtrappan utdelas till skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete. Genom utmärkelsen vill arrangerande parter lyfta dessa frågor och därmed ge stöd till alla huvudmän i deras utveckling. Läs mer på http://www.diu.se/guldtrappan/

Gulddiplomering för Stora Hammar och Herrestorp

I årets Lilla Ekomatsliga deltog 90 förskolor och skolor från hela landet. Stora Hammar kom på femte och Herrestorp på sjätte plats med sina höga andelar ekomat i skola och förskola. Båda skolorna/förskolorna var bland de 14 som fick gulddiplomet på Nordic Organic Food Fair (NOFF) på mässan i Malmö den 17 november. För att få Ekomatscentrums gulddiplom krävs att maten består av över 75 procent ekologiska livsmedel. Stora Hammars andel ekologisk mat är 92 och Herrestorps 88 procent.

Årets pedagog är utsedd

Nu är det klart – årets pedagog i Vellinge är utsedd. Annica "Mimmi" Gullberg på Stora Hammar skola får utmärkelsen för sin positiva attityd och pedagogiska kompetens. "Jag älskar läraryrket och tycker det är jätteroligt", säger hon.   
           
                                                                                                     

Är du nyfiken att arbeta i Sveriges bästa skolkommun?

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i en skola med de bästa förutsättningarna? Anmäl då ditt intresse här. Om du är nyfiken på vilka lediga tjänster som finns just nu i Sveriges bästa skolkommun hittar du dom här.

Vellinge utses till bästa skolkommun - för tredje året i rad

Vellinge är åter igen årets skolkommun. Det är tredje året i rad nu som Vellinge toppar Lärarförbundets rankning över svenska skolkommuner. På andra plats kommer Varberg och på tredje plats Båstad. Priset är till våra professionella medarbetare, lärare, förskollärare, fritidspedagoger och rektorer, säger Martin Persson, utbildningschef i Vellinge.