Till Vellinge kommuns startsida

Nu finns vi också på Skolmaten och på Facebook!

Har du en smartphone? Då kan du lätt ha koll på vilken mat som serveras i skolans restaurang.
Det du behöver göra är att ladda ner gratisappen "Skolmaten" till din mobil. Du laddar ner appen via App store, Ovi eller Google Play beroende på vilken telefon du har.

Skolmaten

Facebooklogga

Sandeplanskolan

Välkommen till Sandeplanskolans hemsida! Sandeplanskolan har cirka 650 elever från förskoleklass upp till och med årskurs nio. Hos oss finns också fritidshem för elever upp till 12 år.

Här på Sandeplanskolan arbetar ledorden; Kunskap, arbetsro och trivsel

För oss, på Sandeplanskolan, är det viktigt att elevernas kunskapsutveckling är i fokus, att våra elever känner sig trygga och att de upplever skolarbetet intressant och stimulerande. Vi anser att det är av vikt att utveckla elevernas kreativitet för att de ska vara rustade för framtidens frågor.

Detta händer på Sandplanskolan

Vårt e-bibliotek

I vårt ebibliotek hittar ni berättelser skrivna av skolans elever. Låna gärna en och lämna ett spår efter er i form av en kommentar.

Matte & No-profil

Är du intresserad av matematik och naturvetenskap? Tycker du det är spännande med experiment och är nyfiken på hur saker och ting runt omkring dig fungerar? Gillar du att lösa matematiska problem och vill använda matematiken som ett redskap i de övriga ämnena? Svarar du ja på dessa frågor, går i årskurs 7-9 och samtidigt är beredd att lägga ner lite extra tid och energi, kan Sandeplanskolans Matte & NO-profil vara något för dig. Kontakta din mentor för mer information!

Skriva sig till läsning

Vi är nu mitt upp i projektet "Skriva sig till läsning" där digitala verktyg är en viktig och avgörande del av undervisningen i läs- och skrivutvecklingen för årskurserna F-3. Projektet och de pedagogiska tankarna bakom detta bygger till stora delar på Arne Tragetons forskning kring barns tidiga läs- och skrivinlärning.
Här (PDF-dokument, 904 kB) hittar du Sandeplanskolans handlingsplan för Skriva sig till läsning.