Anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa

När någon drabbas av psykisk ohälsa eller psykiska sjukdom, drabbas även du som är i den personens närhet. Familjemedlemmar, vänner och andra anhöriga vill ofta hjälpa till men känner sig ibland osäkra och maktlösa. Vi kan erbjuda dig hjälp och stöd.

Mindfulness, start 171004

Två av våra anhörigombud är utbildade mindfulnessinstruktörer och erbjuder kurser. Den 4 oktober startar vi upp en ny mindfulnesskurs på fyra tillfällen. Kursen vänder sig till dig som är anhörig till någon med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa och som inte tidigare kommit i kontakt med mindfulness. Kursen är kostnadsfri, men anmälan är obligatorisk. Max 6 deltagare per kurs.

Läs mer om kursen, om mindfulness och hur du anmäler dig i inbjudan som ligger under relaterade dokument till höger på denna sida.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter höstens anhörigträffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation.

För att boka tid eller få veta mer om råd- och stödsamtal kontakta anhörigombud Helen Radencrantz via e-post Helen.Radencrantz@vellinge.se

Samtalsgrupp

Vi erbjuder då och då samtalsgrupper där du som anhörig har möjlighet att träffa och tala med andra anhöriga i liknande situation. I samtalsgruppen finns möjlighet att utbyta tankar, ge varandra stöd och få praktiska tips som kan underlätta vardagen. Vi anordnar samtalsgrupper löpande efterhand som vi får in anmälningar.

För närvarande har vi inga grupper igång, men anmäl gärna ditt intresse genom att kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh via e-post anhorigstod@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 93.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh på telefon 040-42 56 93 eller via e-post Karin.Harlin-Lindh@vellinge.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa.

Aktuellt

Humana Omsorg anordnar en anhörigkväll den 26/9 med Mia de Neergaard

Kvällen hålls på Aktivitetshuset Kornet på Perstorpsgatan 20 i Vellinge, klockan 18-20.

Läs mer om kvällen, om Mia de Neergaard samt hur du anmäler dig i inbjudan som ligger under rubriken Relaterade dokument (till höger längst ner på denna sida).