Anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa

När någon drabbas av psykisk ohälsa eller psykiska sjukdom, drabbas även du som är i den personens närhet. Familjemedlemmar, vänner och andra anhöriga vill ofta hjälpa till men känner sig ibland osäkra och maktlösa. Vi kan erbjuda dig hjälp och stöd.

Mindfulness, start 171101

Två av våra anhörigombud är utbildade mindfulnessinstruktörer och erbjuder kurser. Den 1 november startar de upp en mindfulnesskurs på sex tillfällen. Kursen vänder sig till dig som är anhörig till någon med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa.

Kursen är kostnadsfri, men anmälan är obligatorisk. Max 12 deltagare per kurs.

Läs mer om kursen, om mindfulness och hur du anmäler dig i inbjudan som ligger under relaterade dokument till höger på denna sida.

Teater Psykbryt 171121 - INSTÄLLD pga för få anmälningar

Den 21 november bjuder anhörigstödet in till en teaterföreställning. Teater Psykbryt består av personer som lever med psykisk ohälsa. De hämtar inspiration till sina pjäser från egna och andras erfarenheter. Efter föreställningen som varar en halvtimme finns det möjlighet till diskussion med skådespelarna. Det kommer även bjudas på fika.

När och var: 171121 klockan 18.00-20.00, på Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Kvällen är kostnadsfri. Max 25 personer (minst 5). Obligatorisk anmälan senast 15/11 per mail till : anhorigstod@vellinge.se

Läs mer i inbjudan här. (PDF-dokument, 211 kB)

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter höstens anhörigträffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation.

För att boka tid eller få veta mer om råd- och stödsamtal kontakta anhörigombud Helen Radencrantz via e-post Helen.Radencrantz@vellinge.se

Samtalsgrupp

Vi erbjuder då och då samtalsgrupper där du som anhörig har möjlighet att träffa och tala med andra anhöriga i liknande situation. I samtalsgruppen finns möjlighet att utbyta tankar, ge varandra stöd och få praktiska tips som kan underlätta vardagen. Vi anordnar samtalsgrupper löpande efterhand som vi får in anmälningar.

För närvarande har vi inga grupper igång, men anmäl gärna ditt intresse genom att kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh via e-post anhorigstod@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 93.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh på telefon 040-42 56 93 eller via e-post Karin.Harlin-Lindh@vellinge.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa.