Hoppa till innehåll
Just nu är det för hög vattenförbrukning i hela kommunen.
Vi uppmanar dig att vara restriktiv med din vattenanvändning. Vid för hög förbrukning kan många abonnenter få dåligt tryck i sina kranar.

Vikarierande enhetschef LSS Gruppbostad och boendestöd

Om arbetsplatsen

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp för kommunalt utförande inom LSS och socialpsykiatri tillsammans med verksamhetschef och tre kollegor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en engagerad enhetschef med uppdrag att under ordinarie enhetschefs föräldraledighet leda personal i tre gruppbostäder personkrets 1 samt ett boendestöd.

ARBETSUPPGIFTER Som enhetschef ansvarar du för personal, budget och arbetsmiljö. Ditt uppdrag är att leda, organisera, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål.

Gemensamt med övriga i ledningsgruppen, medverkar du till samordning och utveckling av den gemensamma verksamheten. Tillsammans formar och utvecklar vi verksamheten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Krav Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av ledarskap. Kunskap om verksamhetens målgrupp är ett krav.

Du har god självkännedom och ledarskapet kännetecknas av lyhördhet, tydlighet och handlingskraft. I ledarrollen ser du vikten av att entusiasmera och kommunicera med dina medarbetare. Samarbete, såväl internt som externt, är ett naturligt inslag i ditt arbete.

Du har ett positivt förhållningssätt, ett starkt engagemang och ansvarskänsla. Du har förmåga att se organisationen ur ett helhetsperspektiv och prioritera bland arbetsuppgifter. Att arbeta för ökad kvalitet och mot uppställda mål är en självklarhet för dig.

Du har ett starkt engagemang och intresse för LSS verksamhet .

Som enhetschef har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du svarar för att leda, organisera och utveckla verksamheten. Du har stort inflytande på hur medarbetarna presterar och trivs samt för kvalitén på servicen till brukaren. Till din hjälp i ditt arbete som enhetschef har du tillgång till olika stödfunktioner, medarbetare och kollegor.

För att ha de bästa förutsättningarna för att lyckas i denna roll så krävs erfarenhet av att vara chef inom liknande verksamheter inom LSS. Vi söker dig som har en stark vilja att utveckla verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Du har förmåga att prioritera ditt arbete, se olika lösningar och visa handlingskraft och fatta beslut. Du inspirerar till engagemang, tillför energi och skapar glädje i arbetet. Vi förutsätter att du värnar om goda relationer till brukaren och medarbetare och har lätt för att samarbeta. Du är trygg i dig själv och representerar din verksamhet och vård- och omsorgsförvaltningen på ett tydligt sätt. Du arbetar målinriktad utifrån de övergripande målen, följer upp och utvärderar och synliggör resultaten och du har ett gott omvärldsperspektiv. Du förväntas hålla dig inom uppsatta budgetramar och antagna verksamhetsmål. Du har god datorvana samt uttrycker dig utan svårigheter i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2024-06-01
Slutdatum: 2025-03-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-14
Referensnummer: C192337

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

B-körkort är ett krav

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-6354328