Vuxenhandläggare, ekonomiskt bistånd

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vuxenenheten i Vellinge kommun består av sex socionomer med varierande arbetsuppgifter.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Som vuxenhandläggare med huvudsakliga arbetsuppgifter inom ekonomiskt bistånd i Vellinge kommun ingår du i ett sammansvetsat team, men arbetar under stor självständighet och med eget ansvar. Du arbetar med nybesök och löpande klientkontakt. Vellinge kommun strävar efter individens rätt till självförsörjning och arbetar med att erbjuda ett för klienten individuellt anpassat stöd på vägen dit. Arbetsdagen består främst av klientbesök men också av gemensamma diskussioner och samverkansträffar med arbetsförmedlingen och andra aktörer. Du ingår i ett nätverk med kranskommuner och arbetar nära kollegor med delvis andra arbetsuppgifter än du själv vilket skapar en kreativ miljö under arbetsdagen. Teamet har extern handledning och möjlighet till flexibla arbetstider. Du ska ha lätt att samarbeta och vara en ansvarstagande och öppen person som är redo att sätta dig in arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. Du kommer att bidra med din öppna personlighet, din kompetens, ditt engagemang och din empatiska förmåga. Allra främst vill vi att du bidrar med din tro på människans inneboende resurser med grundtanken om individens rätt till att vara självförsörjande

Kvalifikationer

Formella krav är att du har socionomexamen. Det är vidare önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten i allmänhet och inom arbetet med ekonomiskt bistånd i synnerhet. Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga. Uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan. Kanske ses vi vid en personlig intervju.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-30
Referensnummer: A693170

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Rekrytering sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Karin Gullbrandsson, Tf. enhetschef
Telefon: 040-425245
E-post: karin.gullbrandsson@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Vuxenhandläggare
Telefon: 040-425208