Vikariat Arbetskonsulent

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Arbetscentrum i Vellinge arbetar med att ordna arbete eller praktikplats åt arbetssökande. De som befinner sig inom Arbetscentrum får ofta sin plats genom arbetsförmedlingen eller individ och familjeomsorg. Syftet är att personerna kommer ut i den öppna arbetsmarknaden. Arbetscentrum organiserar även sommarpraktik för ungdomar. Inom Arbetscentrum finns också Arbete med Stöd som ordnar daglig verksamhet enligt LSS och SoL.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarierande arbetskonsulent till Arbete med Stöd, en del av Arbetscentrum i Vellinge kommun. Som arbetskonsulent arbetar du med klienter som har biståndsbeslut för daglig verksamhet enlig LSS eller SoL, och uttrycker en vilja att arbeta. Du arbetar även på uppdrag av kommunens socialsekreterare. Du erbjuder klienterna som vill ut i arbetslivet ett kontinuerligt, långvarigt och framförallt individuellt utformat stöd. Du arbetar efter en metod som heter Supported Employment. Metoden bygger på att alla som vill kan arbeta, med rätt stöd. Du utgår från klientens behov, idéer, intressen och resurser. Tillsammans med klienten upprättas, efter kartläggningsperioden, en personlig plan. Ni gör studiebesök på arbetsplatser och söker praktikplats utifrån klientens önskningar och förutsättningar. Du hjälper klienten att förbereda sig inför mötet med arbetsgivaren, och i kontakt med myndigheter. När klienten kommer ut på arbetsplatsen är du med som stöd i arbetsuppgifter, och i kontakt med arbetsgivare och arbetskamrater. Stödet fortsätter så länge det behövs.

Kvalifikationer

Du är arbetsterapeut, socialpedagog, socionom eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant. Du är van att arbeta självständigt och målstyrt. Du har lätt för att ta kontakt med företag och verksamheter i olika branscher för att ordna praktikplatser. Du är intresserad av att arbeta med människor som har någon form av funktionsnedsättning. B-körkort är ett krav, och vi ser gärna manliga sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid, 100 %
Tillträde: 2017-08-28 Eller enligt överenskommelse
Slutdatum: 2018-12-31 Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-30
Referensnummer: A695013

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Besnik Ismajli, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 90
E-post: besnik.ismajli@vellinge.se
Andreas Wahldén, Arbetsledare
Telefon: 040-42 50 94
E-post: andreas.wahlden@vellinge.se