Ljungenskolan söker arabisktalande elevassistent till grundsärskola

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina 34100 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vellinge kommun med sina 34100 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Du blir verksam i Sveriges bästa skolkommun. Du får arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Du får arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar. En attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt lärarutvecklingsprogram. I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp. Vellinge kommun har utsetts till Årets Skolkommun både år 2012, 2014, 2015 och 2016 och Ljungenskolan i Höllviken har med sina höga meritvärden varit med och bidragit till detta. Våra 570 elever, från förskoleklass och upp till årskurs 9, är studiemotiverade och har föräldrar som är positiva till utbildning. På skolan finns ca 100 personal som täcker alla verksamheter som finns på en grundskola med förskoleklass, fritidshem och Vellinge kommuns grundsärskola. Våra duktiga kockar lagar all mat från grunden av färska råvaror utefter säsong. Köket i skolrestaurangen är KRAV-certifierat med två KRAV-märken, vilket innebär att köket använder minst 50 % KRAV-märkta råvaror till matlagningen. Ljungenskolan är Hjärt-skola, vilket betyder att vi har personal som är utbildade instruktörer i Hjärt- och Lungräddning och att samtliga elever och personal får årlig utbildning i HLR. Här kan du läsa mer: www.kris-hjarta.se. Vi har även en hjärtstartare på skolan. Ljungenskolan är Qualiscertifierad via Q-steps kvalitetsgranskningsverktyg. Läs mer om vad det innebär via den här länken: http://www.q-steps.se/skola/. Vi är godkända av Skolinspektionen.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Ljungenskolan söker arabisktalande elevassistent till Vellinge kommuns grundsärskola. Du kommer att arbeta med nyanlända elever med stort omsorgsbehov. På grundsärskolan har vi idag totalt 23 elever inskrivna, varav 11 st läser inriktning träningsskola. Du talar arabiska och har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsstörda och handikappade barn och ungdomar. Du samarbetar väl med alla yrkeskategorier som finns på en skola. Kunskap inom TAKK är meriterande.

Kvalifikationer

Arabisktalande. Erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med multihandikapp och utvecklingsstörning är ett krav. Nytt utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas innan anställning påbörjas.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid, 100 %
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-04-01 Datum för tillträde diskuteras.
Slutdatum: 2017-12-31 Anställningen kan komma att förlängas.
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-30
Referensnummer: A661463

Sök jobbet här

Lön

Månadslön. Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi rekryterar löpande så ansök snarast möjligt. Vellinge kommun har en policy om rökfri arbetstid.

Kontaktpersoner

Sofie Hardenstedt, Biträdande rektor
Telefon: 040-425847

Heidi Elving, Administrativ chef
Telefon: 040-42 58 51

Ulrika Burman, Rektor
Telefon: 040-42 58 50

Facklig representant

Per Malmsten, Lärare
Mobiltelefon: 0768-984811

Läs mer

Vellinge kommun, Ljungenskolans hemsida