Näringsliv & arbete

Vellinge är omvittnat en mycket företagarvänlig kommun. Enligt Nyföretagarcentrums nyföretagarbarometer 2016 leder Vellinge i mätningen av antal nystartade företag i Skåne och är på 8 plats i Sverige. På denna sida hittar du information om näringsliv och arbete.

Kommunen har hamnat på topplaceringar i Svenskt Näringslivs rankning av lokalt företagsklimat flera år i följd. Vellinge är med över 4 000 företag en företagstät kommun. Övervägande delen (cirka 85 procent) består av småföretag som sysselsätter färre än fem anställda.

Placeringarna som de första fyra av 290 kommuner talar ett tydligt språk. Vellinge har ett av landets bästa företagsklimat!

Är det ditt företag som ska få nya vinklar på en utmaning?

Den 29 och 30 maj 2017 genomför Vellinge kommun återigen Innovationsstafetten i samarbete med företaget Effectus.

Vi upprepar succén från 2016, och erbjuder 6 företag/organisationer att stå i fokus och få lösningar på en utmaning eller hitta nya möjligheter? Ditt företag får besök av ett innovationsteam som roterar till tre företag per dag och med hjälp av Innovationscoacher genereras idéer tillsammans med dig och dina medarbetare.

Då det var kö sedan förra årets succé så är en del av platserna redan uppbokade men det finns plats för några företag till. Läs mer här
Vi söker deltagare till innovationsteamet. Läs mer här

Se filmen från förra året här

Aktuellt under 2017

Det händer mycket hela tiden. Både Vellinge kommun och företagsföreningarna arrangerar många nätverksträffar och evenemang. Här hittar du hela kalendariet för vad som är på gång.

Ta del av information

Vi ger dig löpande information om vad som händer inom näringslivsutveckling i Vellinge kommun. Gilla oss gärna på vår Facebooksida Näringsliv Vellinge kommun. Vill du även få inbjudningar till nätverksträffar eller andra evenemang som kommunen arrangerar, anmäl dig här

Företagslots

Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Vellinge kommun. Du som företagare eller du som funderar på att starta företag ska hitta all nödvändig information så snabbt och enkelt som möjligt, och därför jobbar vi aktivt med att uppdatera information på vår hemsida och Facebooksida. Om du inte hittar informationen du söker i dessa kanaler, eller om du vill boka ett möte med ansvarig tjänsteman från kommunen, så hjälper kommunens näringslivsstrateg dig med svar på dina frågor och med att komma i kontakt med rätt person. Kontakta Sara Palo på e-post sara.palo@vellinge.se.

Centrumutveckling

Centrumutveckling i Vellinge kommun består av att utveckla samverkan och förståelse mellan kommunen, fastighetsägarna, handeln/företagen och invånarna. Läs mer om centrumutveckling här.