Näringsliv & arbete

Vellinge är omvittnat en mycket företagarvänlig kommun. Enligt Nyföretagarcentrums nyföretagarbarometer 2016 leder Vellinge i mätningen av antal nystartade företag i Skåne och är på 8 plats i Sverige. På denna sida hittar du information om näringsliv och arbete.

Kommunen har hamnat på topplaceringar i Svenskt Näringslivs rankning av lokalt företagsklimat flera år i följd. Vellinge är med över 4 000 företag en företagstät kommun. Övervägande delen (cirka 85 procent) består av småföretag som sysselsätter färre än fem anställda.

Placeringarna som de första fyra av 290 kommuner talar ett tydligt språk. Vellinge har ett av landets bästa företagsklimat!

Näringslivsfrukost 3 maj

Anmäl dig till näringslivsfrukost på Falsterbo Strandbad den 3 maj kl. 8.00-9.30 här.

Aktuellt under 2017

Det händer mycket hela tiden. Både Vellinge kommun och företagsföreningarna arrangerar många nätverksträffar och evenemang. Här hittar du hela kalendariet för vad som är på gång.

Ta del av information

Vi ger dig löpande information om vad som händer inom näringslivsutveckling i Vellinge kommun. Gilla oss gärna på vår Facebooksida Näringsliv Vellinge kommun. Vill du även få inbjudningar till nätverksträffar eller andra evenemang som kommunen arrangerar, anmäl dig här

Företagslots

Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Vellinge kommun. Du som företagare eller du som funderar på att starta företag ska hitta all nödvändig information så snabbt och enkelt som möjligt, och därför jobbar vi aktivt med att uppdatera information på vår hemsida och Facebooksida. Om du inte hittar informationen du söker i dessa kanaler, eller om du vill boka ett möte med ansvarig tjänsteman från kommunen, så hjälper kommunens näringslivsstrateg dig med svar på dina frågor och med att komma i kontakt med rätt person. Kontakta Sara Palo på e-post sara.palo@vellinge.se.

Centrumutveckling

Centrumutveckling i Vellinge kommun består av att utveckla samverkan och förståelse mellan kommunen, fastighetsägarna, handeln/företagen och invånarna. Läs mer om centrumutveckling här.