Chatt om trygghet och säkerhet

Vad skulle du vilja veta mer om när det gäller trygghets- och säkerhetsarbetet i Vellinge kommun? Ta chansen här i chatten, där kommunpolis Jörgen Sjåstad och kommunens trygghetssamordnare Patrizia Bertarini svarar på dina frågor. Chatten startar klockan 10.30 och avslutas klockan 12.00.

Nu är chatten avslutad. Frågorna som hanns med under chattens gång besvarades, och de frågor som var snarlika besvarades bara en gång. Tack alla som medverkade!

Ola: Varför låser ni inte sskolorna när det är så mycket inbrott? (02 nov 10:29)
Vellinge kommun: Skolorna är låsta och larmade utanför verksamhetstid. De är även låsta vid behov under skoltid pga. stölderna som vi har haft på sistone. Detta har inneburit att stölderna har upphört. (02 nov 10:33)
Marina: Det finns en otroligt stor risk för ryktesspridning via Sociala Medier när det händer incidenter i kommunen. Hur ser era informationsvägar ut när något händer? Tänker att det är viktigt att korrekt information förmedlas till medborgarna. (02 nov 10:36)
Vellinge kommun: Är det ett brott som har hänt så har jag (Patrizia) och kommunpolis (Jörgen) en dialog om det. Vi har daglig kontakt där vi stämmer av om vad som har hänt i kommunen. Informationen till medborgare lägger vi ute via kommunens officiella kanaler bara när det finns ett allmänt intresse. I de flesta fall delar vi informationen internt till personal som arbetar i den verksamhet som berörs. När det gäller ryktesspridning har vi inte möjligheten att redigera inlägg på sociala medier. (02 nov 10:49)