Skydd mot rån i handeln

Rån mot handeln och dess anställda förekommer inte ofta i Vellinge, men varje tillfälle är ett för mycket. Nu finns möjligheten för butikerna att säkerhetscertifiera sig enligt programmet "Skydd mot rån i handeln".

HAK, Handelns arbetsmiljökommitté, har tagit fram ett 13-punkters­prog­ram kallat "Skydd mot rån i handeln". Programmet handlar om åtgärder som syftar till att begränsa pengarnas tillgänglighet och förebygga så att inte personalen kommer till skada.

Blir butiken godkänd utfärdas ett "certifikat" som gäller i två år. Butiken kommer även få en dekal som talar om att butiken är "Säkerhetsskyddad".

Vill du veta mer?

Vi har i nuläget ingen godkänd besiktnings­man på Vellinge kommun.Ta kontakt med HAK för att få information om certifierade besiktingman i andra kommuner nära Vellinge.

Läs mer på HAK sidan.