Chatta med Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande

Chatten är nu avslutad. Tack för att du deltog! En del frågor hann Carina inte med att besvara. Hon kommer att besvara frågorna i efterhand. Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig till Carina Wutzler via e-post: vellinge.kommun@vellinge.se.

Peter Kvarnmark : Hej. Hur gör ni urvalet till sommarjobben ? Har tre grabbar som sökt vi ett flertal tillfällen utan att få jobb. Nu söker min yngste grabb igen. Verkar osannolikt att ingen fått napp. (08 apr 16:42)
Carina Wutzler: Hej Peter! Många ungdomar som söker. Vi har 100 platser och dessa fördelas via lottning utifrån det man önskat. Vi diskuterar om vi ska utöka antalet platser inför 2016. Mvh Carina (22 apr 12:58)
Sven Ericsson: Hej, jag undrar varför kommunen hjälper Ica toppen i Höllviken att bibehålla sitt monopol på livsmedel i Höllviken. Varför låter ni inte andra aktörer komma in och låta marknaden sköta sitt. (08 apr 19:51)
Carina Wutzler: Hej Sven! Det finns ett planuppdrag att titta över möjligheten för fler etableringar på det sk Toppenområdet. Samtidigt har vi en utmaning när det gäller trafiksituationen som vi måste beakta. Jag har inget emot fler etableringar. Mvh Carina (22 apr 13:03)