Chatta med Carina Wutzler den 21 september

Chatten är avslutad! Tack för att du deltog!

Magnus: Är det viktigare att lägga pengar på flyktingförläggningar än att behålla räddnings stationen kvar i östra Grevie som räddar liv på oss i kommunen här?? Varför inte lägga ner den i Höllviken istället? Vi är färre här ute. Men blir åsidosatta ofta tyvärr Och nu e våra liv inte så mycket värda anser ni?? Som sist när Höllviken fick nya busskurer och vi de gamla etc Ska det vara på det viset?? (16 sep 08:37)
Carina Wutzler: Hej! Kommunen har olika åtaganden och ansvarsområden och de ska vi uppfylla på bästa sätt. Det innebär att man måste titta över arbetssätt och att titta över så att resursernas används på bästa sätt. Räddningstjänsten ska inte försvinna i Ö Grevie utan man tittar över hur den ska vara organiserad och bemannad framöver. Givetvis måste man titta på konsekvenser och risker med en förändring och utifrån den får det fattas beslut. (21 sep 13:04)
Kia : Hej I min del av kommunen, V Ingelstad, händer det mycket just nu. Vi kommer inom kort få Pågatåg, det byggs vägar och enligt plan kommer bostäder och skolor/förskolor byggas de kommande åren utöver allt som redan finns. Har nu hört att man från kommunalt håll tänker dra ner på Räddningstjänsten i Ö Grevie, min närmaste och snabbaste, och undrar då hur ni tänker? Är mitt och mina barns liv mindre värt för att vi valt att bosätta oss och gå i skolan här? Tid betyder liv - alla minuter räknas! (16 sep 12:45)
Carina Wutzler: Hej. Hänvisar till mitt svar ovan och vill än en gång poängtera att räddningstjänsten inte ska läggas ner i Ö Grevie. Övriga räddningsstationer i närområdet har som uppdrag att tillgodose behovet i samtliga kommundelar. De bistår ofta varandra. (21 sep 13:06)