Nya Änga - en blogg om daglig verksamhet

Här kan du följa den dagliga verksamheten på nya Änga.

Ängas dagliga verksamhet är yrkesinriktad och finns centralt i Vellinge,vi har funnits här sedan September 2014 efter diverse renovering gjord av såväl deltagare som personal.

Här finns fyra olika avdelningar som Bageri,tryckeri,legoarbete och en fixargrupp.

Mer information om alla avdelningar kommer i ett inlägg längre fram.

Vänligen!

Änga

Nya änga

 • Arbetscentrum

  Igår var Alexandra och Felix på arbetscentrum i Vellinge och gjorde en intervju med Andreas.

  Inlägget är från 21 november 2017.

 • Zilla F

  Zilla F är en inredningsbutik och dom säljer även kläder mm. På den här bilden ser ni Zilla Fs gamla lokal. Såhär ser det ut när dom har flyttat till torget i Vellinge. Lättare att hitta hit om man inte vet att butiken finns. Ägaren heter Cecilia och fixargruppen på Ängas dv hjälper till med återvinningen och hon är alltid generös med gåvor till högtider som tack för hjälpen.

  Inlägget är från 8 november 2017.

 • Café Eko

  Café Eko driver en caféverksamhet i Vellinge. Cafeet är endast till för dom som jobbar på Ekovent på både verkstaden och kontoret. Deltagarna driver caféet på egen hand tillsammans med en handledare. Cafépersonalen ansvarar bland annat för att tillreda smörgåsar, luncher och att stå i kassan. Det mesta av allt bröd och fikabröd kommer ifrån Bageri Änga som också är en daglig verksamhet.

  Inlägget är från 7 november 2017.

 • Almgården

  Dom som jobbar på Almgården börjar från klockan 7 på morgonen till klockan 5 på eftermiddag. Men Almgården öppnas inte förrän klockan 8 på morgonen. Dom har öppet på alla dagar och trivs bra på sitt jobb.

  Inlägget är från 26 oktober 2017.

 • Frisörsalonger

  Vellinge Frillan för både damer och herrar. Det kostar 50 kr för tråd hårborttagning, 100 kr för att få bort skägg. För herrarna så kostar det 150 kr att klippa sig och för damerna 200 kr. Man får gå dit när man vill eftersom de har drop in men man kan också boka en tid och det bestämmer man själv. Basic Hair är också en hårsalong för både damer och herrar och man kan gå dit när det funkar. Det ligger också i Vellinge dessutom. Dom har drop in. Jag brukar gå själv dit och klippa mig där och jag ska gå dit idag. 300 kr kostar det att klippa sig.

  Inlägget är från 25 oktober 2017.

 • Gym

  Energi Center är ett gym och motion ställe i Vellinge och det är där man kan gymma och motionera för om man vill vara i bättre form. Från måndag till torsdag så har receptionen öppet 09:00-19:30. På fredagar så har dom öppet 09:00-16:30 men dom har lunchstängt 12:30-13:00. På lördag har dom öppet från 09:00 till 12:30.Receptionen har stängt på söndagar. Endast medlemmar med tagg har tillträde i lokalen utanför receptionstid.Gymmet är öppet dygnet runt med tagg

  Inlägget är från 23 oktober 2017.

 • Vellinge Gästis

  Från måndag till torsdag så har dom öppet kl 11:30 till kl 15:00 på eftermiddag. På fredagar så har dom öppet från 11:30 till 22:00 och på lördagar har dom öppet 17:00-22:00. Dom börjar jobba mellan 08:00 och 09:00 på morgonen. Det serveras dagens lunch på olika rätter från måndag till fredag. Sen på fredag och lördag så har dom kvälls meny på olika rätter också.

  Inlägget är från 20 oktober 2017.

 • Annorlunda

  På Annorlunda har dom musik, teater och dans blanda annat. Denna dagliga verksamheten har funits i 5 år. Dom tränar till Änglaspel som dom ska ha i Skanörs kyrka och den spelas den 16/12 kl 16:00. Änglaspel har funnits i 10 års jubileum.

  Inlägget är från 19 oktober 2017.

 • Olika lägenheter

  Tre bilder på vanliga lägenheter som håller på att byggas i Vellinge och dom är redan sålda. Det finns 3 vånigar men den högsta är vinden och där kan man förvara sina saker också. Dom 2 andra våningarna kan man bo. Och det här är ett LSS boende för dom som behöver mera stöd och hjälp när dom inte fixar det själva. På fjärde, tredje och andra våningen så är det för penisonärerna och den första våningen är det för vilken ålder som helst.

  Inlägget är från 18 oktober 2017.

 • Halloween utställningen på Vellinge Blomman

  Ifredags så var jag på Halloween utställningen med min tjej på Vellinge Blomman. Det var roligt men lite kusligt var det också. Och till er som ska komma till Halloween utsällningen var försiktiga för det kan vara svårt att se i mörkret.

  Inlägget är från 16 oktober 2017.

Fler inlägg

Gå till sida: 1, 2, 3, 4.